KAHRAMANMARAŞ / PAZARCIK - Evri Pınarbaşı İlkokulu

May

Evri Pınarbaşı İlk/Ortaokulu olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okullarımızda gerçekleştirilen şenlikler ve törenlerle coşkuyla kutladık.  Ata’sına bağlı, kendisine armağan edilmiş bu güzel bayramın kıymetini bilen akıllı öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı adına yakışır bir mutlulukla kutladık.

Törenimizde harika gösteriler sergileyen öğrencilerimize, emeği geçen öğretmenlerimize, törenimize katılan velilerimize ve misafirlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okul öncesi çağı, genellikle 3-6 yaş arasındaki dönemi ifade eder. Okul öncesi dönemde kazanılan temel bilgi, beceri ve alışkanlıklar çocuğun sosyal yaşamını etkilemenin yanı sıra sonraki eğitim hayatını da biçimlendirmektedir. Okul öncesi çağı çocuklarında çeşitli nedenlerle davranış problemleri ortaya çıkabilir. Çocuğun sergilediği davranışın problem davranış olarak nitelendirilebilmesi için; davranışın sık ve belirgin olması, yaşına ve gelişimine uygun olmaması, çocuğun günlük aktivitelerini etkilemesi, kendisine veya çevresine zarar verici olması gibi belirtiler gerekmektedir. Ayrıca çocuğun davranışa başlama zamanı, davranışın nelerden etkilendiği ve çocuğun davranışı sergilediği ortamlar da dikkate alınmalıdır. Çocuklarda gözlemlenen problemli davranışların temelinde çeşitli nedenler rol oynayabilir. Bu nedenlerden bazılarına ve bunlara yönelik çözüm önerilerine dergide yer verilmiştir.

Mrt

Pazarcık İlçesi'nde yapılan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında farklı oyunlarda toplamda 5 öğrencimiz birincilik alarak okulumuzu gururlandırmıştır. Küre Oyunu'nda 2/A sınıfından İsa Enes CERİTLİ, Equlibro Oyunu'nda 2/A sınıfından Osman TERCAN, Q-bitz Oyunu'nda 3/A sınıfından Özge TERCAN, Mangala oyunu'nda 3/A sınıfından Gülnihal EREK, ve Pentago Oyunu'nda 3/A sınıfından Agit Destan SAĞLAM 1. olmuştur. kendilerini tebrik ediyor ve onları çalıştıran Salman SİVAS ve Mehmet Eren ZİNCİRKIRAN öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz.

Mrt

Aile eğitimi çalışmaları kapsamında edinmiş olduğu kazanımları ailelerimizle paylaşmak amacıyla okulumuz öğretmenlerinden Mehmet Eren ZİNCİRKIRAN, 4.Oturum(13.03.2024) olan "Okul-Aile-Çocuk Etkileşim ve Çocuk Gelişimi (Çocuk gelişiminde ebeveynin önemini fark edebilme ve bu konuda farkındalık nasıl oluşturulur?) " konularında okulumuzda velilerimizin de aktif olarak katılımıyla çalışma yapmıştır. Bu eğitimde ailelerimizin çocuklarını anlaması ve sorunlarını birlikte nasıl çözebilecekleri konusunda bilgi sahibi olmaları amaçlanmıştır.

Mrt

Aile eğitimi çalışmaları kapsamında edinmiş olduğu kazanımları ailelerimizle paylaşmak amacıyla okulumuz öğretmenlerinden Mehmet Eren ZİNCİRKIRAN, 3.Oturum(06.03.2024) olan"Okul–Aile–Çocuk Etkileşimi (Aileler çocuklarının eğitim süreçlerini nasıl destekleyebilirler? Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırabiliriz? Ebeveyn olarak öğretmenlerle ile olan iletişimini güçlendirebilme konusunda neler yapılabilir? )" konularında  okulumuzda velilerimizin de aktif olarak katılımıyla çalışma yapmıştır. Bu eğitimde ailelerimizin çocuklarını anlaması ve sorunlarını birlikte nasıl çözebilecekleri konusunda bilgi sahibi olmaları amaçlanmıştır.

Mrt

Aile eğitimi çalışmaları kapsamında edinmiş olduğu kazanımları ailelerimizle paylaşmak amacıyla okulumuz öğretmenlerinden Mehmet Eren ZİNCİRKIRAN, 2.Oturum(28.02.2024) olan "Aile İçi İletişim ve Çocuklarla Sağlıklı iletişim,Pozitif Disiplin (Pozitif Disiplin nedir? Ödül-ceza olmadan disiplin nasıl sağlanır? Aile içi iletişimde dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?)" konularında okulumuzda velilerimizin de aktif olarak katılımıyla çalışma yapmıştır. Bu eğitimde ailelerimizin çocuklarını anlaması ve sorunlarını birlikte nasıl çözebilecekleri konusunda bilgi sahibi olmaları amaçlanmıştır.

PAZARCIK OKULLAR ARASI İSTİKLAL MARŞI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Şbt

Aile eğitimi çalışmaları kapsamında edinmiş olduğu kazanımları ailelerimizle paylaşmak amacıyla okulumuz öğretmenlerinden Mehmet Eren ZİNCİRKIRAN,1.Oturum(21.02.2024) olan "Aile İçi İletişim ve Çocuklarla Sağlıklı iletişim" konularında  okulumuzda velilerimizin de aktif olarak katılımıyla çalışma yapmıştır. Bu eğitimde ailelerimizin çocuklarını anlaması ve sorunlarını birlikte nasıl çözebilecekleri konusunda bilgi sahibi olmaları amaçlanmıştır. Yapılan çalışmanın içeriğine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ock

"Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" kapsamında belirlenen etkinlikleri gerçekleştirdik.

Ara

Anasınıfı, ilkokul ve ortaokul birimlerimiz 12-18 Aralık “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası” kapsamında beslenmenin, tutumlu olmanın, paylaşmanın, Türk mallarını kullanmanın önemine dikkat çektiler. Öğrenciler aileleri tarafından hazırlanan yiyecek ve içecekleri arkadaşları ile paylaştı.

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında okulumuz öğrencileriyle birlikte "Filistin Yararına Kermes" etkinliği düzenlendi.

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında okulumuz öğrencileriyle birlikte "Göl Kenarı Temizliği" etkinliği düzenlendi.

Ekm

ERASMUSDAYS kapsamında 10 Ekim 2023 tarihinde okulumuz öğrencileri öğretmenleri eşliğinde MİNİK ELLER etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlikte öğrenciler el izlerini birleştirerek olimpiyat logosunu oluşturdular.

Ekm

Öğrencilerimizde ekip ruhu ve birlikte çalışabilme becerisi kazandırmak amacıyla ERASMUSDAYS kapsamında 11 Kasım 2023 tarihinde okulumuzda resim yapma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik sonrasında öğretmenler ve öğrenciler hep birlikte müzik eşliğinde oyunlar oynayıp eğlendiler.

Ock

Kültür Muhafızları eTwinning projesinin aralık ayı etkinliği olan EBRU SANATI gerçekleştirildi.